unfiform

Defensie Nieuws

Nieuwsberichten op Defensie.nl
  1. Defensie stelt nog eens 25 beademingsapparaten beschikbaar aan ziekenhuizen door heel Nederland. Begin deze week leverde Defensie er ook al 40.
  2. Het patrouilleschip Zr.Ms. Zeeland wordt het nieuwe stationsschip in het Caribisch gebied. Vrijdag vertrekt het schip naar Curaçao om Zr.Ms. Groningen af te lossen die tijdelijk terugkomt naar Nederland. De wissel is een gevolg van de coronapandemie. Zr.Ms. Zeeland, met aan boord een NH90-gevechtshelikopter, blijft voor drie maanden in ‘de West’.
  3. Dan stelt Defensie beademing- en röntgenapparaten beschikbaar voor verschillende ziekenhuizen. En dan weer zorgt de krijgsmacht dat een kinderdagverblijf stapelbedden en matrassen krijgt. Daardoor kunnen ouders met een vitaal beroep ook ’s nachts werken zonder  zich zorgen te hoeven maken om hun koters, die in de opvang logeren.
  4. Nederland steunt de Europees geleide multinationale Combined Joint Special Operations Task Force (CJSOTF). Deze taakgroep, Takuba genaamd, is vandaag opgericht en ondersteunt de Malinese strijdkrachten bij gevechtsoperaties tegen terroristische groeperingen in de Liptako-Gourma-regio in de Sahel.
  5. Ongeveer 70 militairen zijn gisteravond per KDC-10 op Vliegbasis Eindhoven aangekomen. Het transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht had het militaire personeel opgehaald in Afghanistan.  
  6. Een deel van uitgezonden militairen in onder meer Irak en Afghanistan komt tijdelijk terug naar Nederland. Dat hebben de ministers Ank-Bijleveld-Schouten van Defensie en Stef Blok van Buitenlandse Zaken de Kamer gisteren per brief gemeld. Het besluit is een gevolg van COVID-19-maatregelen die wereldwijd worden genomen.
  7. Vanwege de snelle ontwikkelingen rond de coronacrisis kijkt Defensie dagelijks of de bijdrage aan internationale missies moet worden aangepast. Ook in eigen land staat alles bij de krijgsmacht in het teken van de bestrijding van het COVID-19-virus. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 18 tot en met 24 maart.
  8. Een aantal Nederlandse militairen van de enhanced Forward Presence in Litouwen is besmet met het COVID-19-virus. Het aanwezige personeel op de kazerne in Rukla is uit voorzorg in quarantaine geplaatst. Binnen de NAVO-gevechtsgroep wordt nu breed getest op het virus.
  9. Defensie geeft levensmiddelen aan 3 distributiecentra van de voedselbank. Het gaat om 35 pallets met onder meer vlees, vleeswaren, zuivelproducten, groente, fruit, boter en sauzen. Militairen hebben de goederen afgeleverd in Arnhem, Groningen en Tilburg. Het gaat om een eerste hoeveelheid.
  10. Defensie heeft vandaag een totaaloverzicht op defensie.nl gepubliceerd van de wekelijkse inzet van Nederlandse F-16’s in de anti-ISIS coalitie. Hiermee geeft Defensie invulling aan de toezegging van minister Ank Bijleveld-Schouten om transparanter te communiceren over de missie.
NAAR BOVEN
NAAR BENEDEN

svavrm

klik voor feedback
OSenseO-Sense
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Accepteren Weigeren