unfiform

Defensie Nieuws

Nieuwsberichten op Defensie.nl
  1. Er wordt een zoektocht gestart naar de visuele erfenis van Srebrenica. Beeldmateriaal, waaronder privéfoto’s van Dutchbat, moeten leiden tot een online database. Aanleiding is de genocide in Srebrenica die nu 25 jaar later, op 11 juli wordt herdacht. Centraal staat dan ook de VN-vredesmissie van destijds en de Europese belofte dat een genocide zoals in 1995, nooit meer mag gebeuren.
  2. Defensie en innovatiepartner Brightlands gaan nieuwe toepassingen van 3D-printing onderzoeken. Beide partijen en de provincie Limburg ondertekenden vandaag een overeenkomst voor het project.
  3. De Centrale Organisatie Integriteit Defensie (COID) onderzoekt binnen de Onderzeedienst de cultuur die er heerst. Die zou mogelijk negatief van invloed zijn op een sociaal veilige werk- en leefomgeving. Voor een aantal jonge militairen die begin dit jaar nog bij de Onderzeedienst wilden werken, was het vermoedelijk ook de reden elders bij de marine aan de slag te gaan.
  4. Experts van het CBRN-team (chemisch, biologisch, radiologisch en nucleair) van Defensie hebben op Schiphol een koffer onderzocht. Dit gebeurde in een gebouw van de douane. Hier werden 5 mensen onwel na het openen van een in beslag genomen koffer. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 1 tot en met 7 juli.
  5. 'Ze hebben hopeloos gefaald en zijn laf geweest'. Net als veel andere Nederlanders zag Coen Verbraak de val van Srebrenica als een groot fiasco. Dat fiasco is het volgens hem nog steeds. Toch was hij verrast dat zijn opvatting over de Nederlandse militairen correctie behoefde toen hij sprak met 8 Dutchbatters. Met hen blikt hij terug in zijn 3-delige documentaire 'Srebrenica: De machteloze missie van Dutchbat'. De uitzendingen zijn vandaag, morgen en woensdag vanaf 20.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO2.  
  6. Generaal buiten dienst Arie van der Vlis is eergisteren op 79-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Rijnsburg. Van der Vlis was als Chef Defensiestaf van mei 1992 tot augustus 1994 Nederlands hoogste militair. 
  7. Als de start- en landingsbaan van een vliegveld is beschadigd na een bombardement of natuurgeweld, is snel herstel van levensbelang. ‘Rapid runway repair’ is precies wat het Obstacle & Mine-peloton van 11 Luchtmobiele Brigade afgelopen week onderzocht op zandverstuiving Beekhuizerzand.
  8. In het hele land krijgen degenen die in april Koninklijk werden onderscheiden vandaag de versierselen uitgereikt. Bij Defensie gebeurde dat gisteren al. Minister Ank Bijleveld-Schouten speldde het eremetaal op bij 19 (oud)Defensiemedewerkers.
  9. Indieners van een zienswijze op een ontwerp-luchthavenbesluit krijgen eind deze maand een antwoord. Dat is enkele weken later dan bedoeld. Het gaat om het besluit Gilze-Rijen.
  10. ‘Héééél veel kusjes’. Het is de titel van een boekje voor kinderen van landmachtmilitairen die langere tijd van huis zijn vanwege een uitzending. Met het verschijnen van deze uitgave is een serie van 4 nu compleet. De andere delen zijn voor de jeugd van militairen van de marine, de luchtmacht en de marechaussee.
NAAR BOVEN
NAAR BENEDEN

svavrm

klik voor feedback
OSenseO-Sense
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Accepteren Weigeren