unfiform

Defensie Nieuws

Nieuwsberichten op Defensie.nl
  1. 4 kikvorsmannen van Taskforce Barracuda ontvingen vandaag het Kruis van Verdienste. Zij kregen de hoge onderscheiding voor hun acties in 2011. Met explosieven beschadigden de militairen toen 2 schepen van Somalische piraten. Die waren hierdoor langdurig niet meer in te zetten als piratenmoederschip.
  2. Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie is bijgepraat over de laatste ontwikkelingen binnen het F-35-programma. Ze trapte haar bezoek aan de VS af met een bezoek aan vliegtuigbouwer Lockheed Martin in het Texaanse Fort Worth. De 3-daagse reis werd voortgezet in Washington D.C. met bezoeken aan onder andere het Pentagon, het Joint Program Office (JPO) en de Amerikaanse militaire begraafplaats Arlington.
  3. Nederlandse militairen van de enhanced Forward Presence (eFP) oefenen in Litouwen het vertragend gevecht. Dat doen ze tijdens de grote brigadeoefening Iron Wolf. Een overzicht van Defensieoperaties van woensdag 6 tot en met dinsdag 12 november 2019.
  4. De EU-raad Buitenlandse Zaken met Defensieministers vond vandaag plaats in Brussel. Minister Ank Bijleveld-Schouten pleitte er voor meer coördinatie tussen de Europese Unie en de NAVO. “De dreigingen voor onze veiligheid worden meer en meer complex, divers en onzeker. Daarom is het nodig om een vervolgstap te zetten in de samenwerking.”
  5. Een onafhankelijke externe commissie heeft het proces onderzocht rond het melden van vermeende misstanden door een oud-Defensiefotograaf (2017-2018). Dit gebeurde in opdracht van staatssecretaris Barbara Visser. Het rapport van de commissie is vandaag naar de Kamer gestuurd.
  6. Zr. Ms. Van Speijk is vanmorgen teruggekeerd in Den Helder. Het marineschip nam de afgelopen 3 maanden deel aan de Standing NATO Maritime Group 1 (SNMG1). Dat is 1 van de 4 permanente maritieme reactiemachten van de NAVO.
  7. Waarom slagen of falen vredesmissies? Welke nieuwe technologieën gaan de strijd bepalen? De afgelopen decennia is goede kennis over moderne oorlogsvoering onvoldoende benut, terwijl ze cruciaal is voor de veiligheid van Europa. Dat stelde commodore professor Frans Osinga, bijzonder hoogleraar War Studies, gisteren in zijn oratie aan de Universiteit Leiden.
  8. De zeer indringende documentaireserie ‘Onze jongens op Java’ is vandaag voor een select gezelschap in première gegaan. Eind deze maand start BNNVARA met deze bijzondere interviewreeks. Hierin vertellen Indië-veteranen (soms voor het eerst) over hun rol bij de ‘politionele acties’ tussen 1945 en 1949 in Indië. "Dit komt binnen. Het is heel heftig. Maar zo belangrijk dat dit verhaal verteld wordt."
  9. Het was weer een onvergetelijk zaterdag in Nijkerk. Op de 12e editie van het groetenprogramma Missie Max werden zo’n 800 familieleden van uitgezonden militairen in het zonnetje gezet. Defensie en Omroep Max toonden daarmee hun waardering voor het thuisfront.
  10. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft op haar 75e verjaardag het Bronzen Schild ontvangen. Dat is de hoogste groepswaardering binnen de landmacht en wordt alleen bij hoge uitzondering toegekend.
NAAR BOVEN
NAAR BENEDEN
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Accepteren Weigeren