Defensie Nieuws

Nieuwsberichten op Defensie.nl
  1. Een Leopard 2-gevechtstank en een CV90-infanteriegevechtsvoertuig zijn vanochtend op elkaar gebotst. Hierbij raakten 4 Nederlandse militairen licht gewond. Zij zijn voor behandeling overgebracht naar een lokaal ziekenhuis. De gewonde militairen hebben inmiddels zelf hun thuisfront ingelicht. Zij verblijven een nacht ter observatie in het ziekenhuis.
  2. Wat is inspanningsgebonden hitteziekte? Hoe voorkom, herken en behandel je deze  levensgevaarlijke ziekte? Hier draaide het gisteren om tijdens het symposium ‘In het heetst van de strijd’ van het instituut Trainingsgeneeskunde & Trainingsfysiologie (TGTF).
  3. Ongeveer 1.000 militairen staan paraat om grootschalig corona-sneltesten af te nemen op 7 nieuwe zogenoemde XL-testlocaties in Nederland. De extra handen moeten de doorstroom verhogen en de druk op de bestaande testlocaties van de GGD verminderen.
  4. In Afghanistan vond een zogenoemde killed in action/wounded in action-oefening plaats. Hierbij werd gesimuleerd dat een Nederlandse militair door een val was overleden. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 21tot en met 27 oktober.
  5. Defensie zet opnieuw personeel in bij zorginstellingen die gebukt gaan onder de effecten van het COVID-19-virus. Sinds vandaag zijn er extra militairen aan de slag in Utrecht en in Bergen.
  6. Veteraan Dennis van der Kraats en zijn vrouw Mariska hebben zaterdag de Witte Anjer Prijs 2020 gewonnen. Het echtpaar is oprichter en drijvende kracht achter het Veteranen Search Team (VST). Deze vrijwilligersorganisatie voert gecoördineerde zoekacties uit naar vermiste personen.
  7. Nederlandse mariniers en oud-mariniers hebben vandaag in Den Helder het wereldrecord speedmars (wrs) verpulverd. Zij doken bijna 18 minuten onder het oude record, dat sinds 2016 op naam van de Britten stond.
  8. Defensie gebruikt de schietbaan Washikemba op Bonaire voorlopig niet. Dat is besloten na een melding over een mogelijk onveilige situatie. De schietbaan is niet van Defensie.
  9. Nederland is met 9 NAVO-bondgenoten een multinationaal initiatief gestart voor de ontwikkeling van nieuwe grondgebonden luchtverdediging. Dat gebeurde vandaag op de 2e dag van de virtuele NAVO-bijeenkomst van defensieministers.
  10. Het is morgen 75 jaar geleden dat de Verenigde Naties werden opgericht. En na al die jaren staan de doelen nog steeds overeind: het bewaren van de internationale vrede, het bekommeren om het welzijn van de wereldbevolking en het versterken van de internationale banden.

svavrm

klik voor feedback