unfiform

Defensie Nieuws NL

Nieuwsberichten op Defensie.nl
  1. Defensie gaat de komende tijd opnieuw helpen bij de strijd tegen het coranavirus. 750 militairen staan paraat om de GGD’s te helpen bij het vaccineren en het afnemen van coronatesten. Daarnaast ondersteunen 60 militaire zorgverleners wederom in het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht).
  2. Een detachement van Zr.Ms. Pelikaan heeft gisteren in Suriname meegelopen in een defilé voor de viering van Onafhankelijkheidsdag. President Chan Santokhi nam de parade af.
  3. Kustwacht Nederland heeft in het 4e kwartaal van volgend jaar 2 nieuwe helikopters voor search and rescue (SAR). Defensie sloot hiervoor onlangs een contract af met Bristow Nederland B.V.. Die firma gaat de toestellen ook onderhouden en levert de bemanningen.
  4. Defensie is van plan om de ‘Tijdelijke regeling vaccinatie COVID-19’ uit te breiden. De huidige regeling maakt een COVID-19 vaccinatie al verplicht voor een aantal militairen die in het buitenland verblijven. De uitgebreide regeling bepaalt dat de COVID-19 vaccinatie ook verplicht is voor militairen die zich voorbereiden op inzet of gereed staan voor inzet. De voorgenomen uitbreiding wil Defensie eerst overleggen met de bonden. De uitbreiding is dus nog niet van kracht.
  5. Tijdens een live firing exercise schoten Nederlandse militairen in Litouwen met scherpe munitie. Het optreden van militairen te voet en met gevechtsvoertuigen kwam hierin samen. Samen met Duitse, Noorse en Tsjechische eenheden trainden ze op de uitgestrekte schietbanen in zowel open als bebost terrein. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 17 tot en met 23 november.
  6. “Zie jij jezelf in een rol bij Defensie’? Die vraag is vanaf vandaag te zien in de nieuwe wervingscampagne van Defensie, die zich richt op vrouwen. Al sinds 2016 voert Defensie gericht campagne op het werven van vrouwen. Bij deze nieuwe wervingscampagne ligt de nadruk op identificatie van vrouwen met Defensie.
  7. Inwoners van met name Zuid-Nederland kunnen vanaf vandaag tot medio december flinke aantallen helikopters spotten. Zo’n 40 Amerikaanse Chinooks, Black Hawks en Apaches vliegen van Vlissingen naar Duitsland. 60 heli’s van dezelfde types leggen het traject in tegengestelde richting af.
  8. Een historisch moment: voor het eerst sinds 2010 bezoekt een Nederlands marineschip Suriname. Vrijdagavond meerde het logistieke ondersteuningsschip Zr.Ms. Pelikaan van de Koninklijke Marine af in de Nieuwe Haven van Paramaribo. 
  9. Zr.Ms. Holland heeft met 2 acties in totaal zo’n 535 kilo drugs onderschept in het Caribisch gebied. Het Nederlandse marineschip deed de onderscheppingen eind vorige maand, maar de vangst is vandaag pas bekendgemaakt.
  10. De Nederlandse marinetandarts luitenant ter zee der 1e klasse Franca Overtoom (29) is zondag de eerste vrouwelijke arbiter bij een Eredivisiewedstrijd. Als assistent-scheidsrechter moet ze aan de slag tijdens Go Ahead Eagles-FC Groningen. 
NAAR BOVEN
NAAR BENEDEN

svavrm

klik voor feedback
OSenseO-Sense
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Accepteren Weigeren